ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 26.10.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/10/2023

Σήμερα στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ τελέσθηκε μια ιδιαίτερη ορκωμοσία, καθώς απενεμήθη στην οικογένεια της Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, Υποπτεράρχου στο 251 Γ.Ν.Α. που έπεσε την ώρα του καθήκοντος, στη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, «Τιμής Ένεκεν» Διδακτορικό Δίπλωμα, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά της προς το συνάνθρωπο. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι γονείς και ο σύζυγός της και  σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, η μητέρα της κα Χρυσούλα Ανδρεαδάκη παρέλαβε «Τιμής Ένεκεν» το Διδακτορικό Δίπλωμα της εκλιπούσης.

Προς τιμήν της μνήμης και της θυσίας της, παρέστησαν και οι:  Ταξίαρχος Σιαφάκας Κων/νος, Διοικητής 251 ΓΝΑ και Ταξίαρχος Καρβουνιάρη Αλεξάνδρα, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  251 ΓΝΑ.

Αιωνία η μνήμη της!

Στη συνέχεια, στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κα Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, τον Πρόεδρο  της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή κ. Νικόλαο Αρκαδόπουλο και από  εκπροσώπους των φοιτητών, στο Ηρώο Πεσόντων Υγειονομικών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος μίλησε για την απαράμιλλη αυτοθυσία των πεσόντων  υγειονομικών που πάνω από την ίδια τους τη ζωή έθεσαν το ιερό καθήκον απέναντι στον άνθρωπο, τηρώντας στο ακέραιο τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ανέγνωσε τα ονόματα των πεσόντων υγειονομικών, ως κατωτέρω:

-Γενικός Αρχίατρος: Γ. Μαρκάκης

-Αρχίατρος Καθηγητής Ξεν. Κοντιάδης

-Επίατροι: Κ. Πετρόπουλος, Ν. Σπινέλης, Γ. Μαραγκός

-Υπίατροι: Γ. Βασιλόπουλος, Σ. Δρίτσας, Γ. Παπαδογιάννης, Θ. Τσιμπλούλης

-Υποφαρμακοποιός: Π. Τσακίρης

-Ανθυπίατροι: Μ. Βλάσης, Σ. Γκαραγκούνης, Κ. Διορίδης, Ι. Δήμου, Γ. Ζούβας, Μ. Καθαρούλης, Ν. Κολοτούρος, Ι. Κωνσταντόπαις, Ν. Μακαρώνης, Ε. Μανιάτης, Κ. Μοίρας, Π. Μπουράκης, Μ. Μπριλάκη, Λ. Παπανικολάου, Ι. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαχρήστου, Θ. Πετρόπουλος, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Συμπέθερος, Κ. Τριανταφυλλίδης.

 Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της, οποιαδήποτε στιγμή κληθεί, θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια της θυσίας των υγειονομικών  που έπεσαν «υπέρ βωμών και εστιών».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Συνταγματάρχης (ΥΙ) Τιμόθεος Σακελλαρίδης δυνάμεως ΓΕΣ/ΔΥΓ, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής κ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Καθηγητής κ. Παύλος Μυριανθεύς, τα μέλη του ΔΣ και της Συνέλευσης, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και το διοικητικό προσωπικό της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής.

Αιωνία η μνήμη των Ηρώων μας!

Χρόνια Πολλά!