ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η NEUROTEAM ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΥΡΟΑΝΑΤΟΜΙΑΣ!

Η NeuroTeam διοργανώνει την 4η Πανελλήνια Διημερίδα Νευροανατομίας!

 

«Διεπαφές Εγκεφάλου-Μηχανής»

Η Νευροανατομική Βάση των Συσκευών Διασύνδεσης του Ανθρώπινου Νευρικού Συστήματος με Υπολογιστή για
Ιατρικούς Σκοπούς

 

Ποιοι είμαστε;

Η  Neuroteam είναι μια επιστημονική, μη κερδοσκοπική ομάδα που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος της Νευροανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο πλαίσιο του εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας (Διευθυντής ο καθηγητής Ανατομίας κ. Τσιαούσης Ιωάννης. Η Neuroteam ξεκίνησε τη δράση της το 2017 και μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει τρεις Πανελλήνιες Διημερίδες, με την 4η να πλησιάζει! Το μεγάλο ενδιαφέρον για τη Νευροανατομία και τις Νευροεπιστήμες είναι το στοιχείο που ενώνει όλα τα μέλη της ομάδας!

Επιστημονικά υπεύθυνοι και ιδρυτές της ομάδας είναι ο Πρώην Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, κ.  Αντώνης Βάκης και ο Διδάκτωρ και Διδάσκων Νευροανατομίας και Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ.  Χρήστος Τσιτσιπάνης.

Μάθετε περισσότερα μέσω των λογαριασμών της στο Facebook και το Instagram.


Φέτος η NeuroTeam διοργανώνει την 4η Πανελλήνια Διημερίδα Νευροανατομίας, με θέμα:

 «Διεπαφές Εγκεφάλου-Μηχανής: Η Νευροανατομική Βάση των Συσκευών Διασύνδεσης του Ανθρώπινου Νευρικού Συστήματος με Υπολογιστή για Ιατρικούς Σκοπούς»

Η Ιατρική ασχολείται με την πρόληψη, την διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου, καθώς και με την έρευνα και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για να επιτευχθούν τα παραπάνω. Η πρόοδος της Επιστήμης των Υπολογιστών έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη και ενσωμάτωση πολλών και σημαντικών εργαλείων, που αυξάνουν τόσο τις διαγνωστικές όσο και τις θεραπευτικές δυνατότητες της Ιατρικής. Στο πλαίσιο αυτό, στη φετινή μας Διημερίδα θα συζητήσουμε για τεχνολογικά επιτεύγματα που εξασφαλίζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και εξωτερικών υπολογιστικών μηχανών, τις ονομαζόμενες «διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής».

Μπορείτε να βρείτε τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής με Εργασία, τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής σε Στρογγυλή Τράπεζα, καθώς επίσης και τη Φόρμα Παρακολούθησης της Διημερίδας στο εξής Linktree.
 

Σας περιμένουμε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 12-13 Οκτωβρίου 2024!