ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ (ΕΕΚΑΑ)


Η     Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) είναι επιστημονική     Ιατρική     Εταιρεία     μη     κερδοσκοπικού     χαρακτήρα     που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1993 στο τομέα Ανακοπή-Αναζωογόνηση. Κάθε χρόνο καταγράφονται    700.000 περιστατικά καρδιακής ανακοπής (ΚΑ) εξωνοσοκομειακά στην Ευρώπη.

 Η ΕΕΚΑΑ δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα εκπαιδευτών στη χώρα μας, ο οποίος με τη μέθοδο της ακτινωτής εκπαίδευσης έχει πιστοποιήσει, έως σήμερα, περισσότερους από 40.000 ανανήπτες σε όλη τη χώρα. Η ΕΕΚΑΑ συνεχίζει και σήμερα το έργο της, προς εκπλήρωση του βασικού σκοπού της, αυτού της εκπαίδευσης και της έρευνας, οργανώνοντας σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε πολίτες όσο και σε επαγγελματίες υγείας.Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΚΑΑ, στη συνεδρίαση του στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 αποφάσισε να εκπαιδεύονται δωρεάν στο σεμινάριο BLS/AED οι φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και λοιπών Επαγγελμάτων Υγείας.Επίσης έπειτα από αίτημα της Καθηγήτριας κ. Νικολέττας Ιακωβίδου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΚΑΑ, στη συνεδρίαση του στις 23 Ιανουαρίου 2024 αποφάσισε να εκπαιδευτούν δωρεάν στο σεμινάριο Νεογνικής Ανάνηψης (NLS) 24 6ου έτους φοιτητές Ιατρικής οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον στην Παιδιατρική (να έχουν δηλώσει Παιδιατρικές εξειδικεύσεις στο κατ’ επιλογήν τρίμηνο κλινικής άσκησης).

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας μας www.eekaa.org, για να ενταχθούν στα σεμινάρια.
Ακόμη σας γνωστοποιούμε ότι όλοι οι φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και λοιπών Επαγγελμάτων Υγείας θα συμμετέχουν δωρεάν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο που οργανώνουμε τον Οκτώβριο 2024 στην Αθήνα.

Ας εκπαιδευτούμε όλοι να επανεκκινήσουμε μια καρδιά σε ανακοπή!
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.