ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Με βαθιά θλίψη σάς γνωρίζουμε πως απεβίωσε  ο αείμνηστος Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Ανδρουλάκης. Η Ιατρική Σχολή Αθηνών εκφράζει τη βαθιά λύπη για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στην ιατρική μας οικογένεια.

Ο Γεώργιος Ανδρουλάκης, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ένας καθαρός και ευθύς άνθρωπος που κατάφερε να διατηρήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα αναλλοίωτο «Στο πέρασμα του χρόνου», όπως είναι και ο τίτλος ενός από τα βιβλία του που μας αφήνει παρακαταθήκη.  

Είχε συνεχή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και ανήλθε όλες τις βαθμίδες της. Υφηγητής, εντεταλμένος υφηγητής, αναπληρωτής καθηγητής και τέλος καθηγητής της Χειρουργικής το 1992.  Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή και κλινική του πορεία που μετράει πάνω από 40 χρόνια, υπήρξε δάσκαλος και αρωγός χιλιάδων φοιτητών στη Γενική Χειρουργική, διετέλεσε μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής  Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Το συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο αφού έχει συγγράψει άνω των 300 επιστημονικών εργασιών που είναι δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι συγγραφέας 10 επιστημονικών ελληνικών και ξενόγλωσσων συγγραμμάτων και έχει συμμετοχή σε πολλά άλλα. Διετέλεσε πρόεδρος σε τρεις Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και σε πολλές άλλες ελληνικές.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην ευρύτερη ιατρική μας οικογένεια. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τις αξίες με τις οποίες χάραξε ο ίδιος την επαγγελματική του διαδρομή.


Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής,
Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

Ο Αν. Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής,
Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος