ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΚΣΗΔΕ

Προς μέλη ΔΕΠ του Παν/μιου Αθηνών

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων τόσο εντός του Παν/μιου όσο και με άλλους φορείς του Δημοσίου είναι απαραίτητη πλέον η ψηφιακή υπογραφή.

Το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαθέτει 150.000 εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές σε δημοσίους υπαλλήλους/λειτουργούς μέρος των οποίων εξασφάλισε και το Παν/μιο για το προσωπικό του.

Τις υπογραφές αυτές θα πρέπει να τις αποκτήσουν όλοι ανεξάρτητα αν ήδη έχουν ψηφιακή υπογραφήσε Ακαδημαϊκή Κάρτα ή USB stick  καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων τόσο η Ακαδημαϊκή Κάρτα όσο και τα υφιστάμενα USB sticks είναι πλέον τεχνικά ξεπερασμένα και ανασφαλή και σταδιακά θα σταματήσει η χρήση τους. Οι εν λόγω ψηφιακές υπογραφές θα έχουν ισχύ μέχρι 31/12/2023.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της νέας εξ αποστάσεως ψηφιακής υπογραφής δεν απαγορεύει/εμποδίζει τη χρήση τυχόν άλλης υπογραφής που έχετε.

Η διαδικασία έκδοσης της εξ αποστάσεως ψηφιακής υπογραφής είναι εξαιρετικά  απλή, δεν απαιτεί φυσική παρουσία παρά μόνο να γνωρίζετε τον κωδικό του TAXIS σας.

Για την έναρξη της διαδικασίας της έκδοσης της ψηφιακής υπογραφής θα πρέπει να στείλετε ένα email στο certificates[at]uoa[dot]gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, το τμήμα σας και το ΑΦΜ σας. Στη συνέχεια θα λάβετε μήνυμα στο ιδρυματικό σας email από το σύστημα Ψηφιακών Υπογραφών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (shde[at]mindigital-shde[dot]gr) και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες θα μπορέσετε να αποκτήσετε εξ αποστάσεως Ψηφιακή Υπογραφή.

Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας καθώς αν οι εν λόγω ψηφιακές υπογραφές δεν αξιοποιηθούν από το Παν/μιο Αθηνών θα δοθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Σημειώνουμε ότι στην παραπάνω διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι δεν έχουν Ελληνική Αστυνομική Ταυτότητα (π.χ Κύπριοι).

Περισσότερες πληροφορίες για Εξ Αποστάσεως Ψηφιακές Υπογραφές μέσω ΚΣΗΔΕ μπορείτε να βρείτε στα:

http://www.noc.uoa.gr/chfiakes-ypografes/e3-apostasews-chfiakes-ypografes-mesw-kshde.html

https://support.mindigital-shde.gr/

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση

Με εκτίμηση

Σπύρος Μπόλης