Ιατρική ΣΧΟΛΗ Αθηνών

Οδηγός Σπουδών
2021-2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχολή Επιστημών Υγείας Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σας καλωσορίζουμε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, την πρώτη Ιατρική Σχολή των Βαλκανίων.

Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1837. Κατά τα 184 χρόνια λειτουργίας της παρέχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και παράγει ερευνητική δραστηριότητα που την κατατάσσει  μεταξύ των 150 καλύτερων Ιατρικών Σχολών του κόσμου. Σήμερα φοιτούν στη Σχολή 3054 προπτυχιακοί και 5000 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει 60 υποχρεωτικά μαθήματα και 99 μαθήματα επιλογής, ενώ λειτουργούν 65 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσει το νέο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για φοιτητές της αλλοδαπής.

Στη Σχολή λειτουργούν συνολικά 86 Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια εγκατεστημένα στο Γουδί, σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία όπως το Αττικό, το Λαϊκό, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο και σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ όπως Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αλεξάνδρα, Παίδων Αγ. Σοφία και Αγλ. Κυριακού, Γεννηματάς, Σισμανόγλειο, Α. Συγγρός, ΚΑΤ, Αγ. Όλγα, προσφέροντας καθημερινά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και επιτελώντας σχεδόν το 40% του συνολικού εφημεριακού έργου στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι Πανεπιστημιακές αυτές δομές δεν εξυπηρετούν μόνο την Αττική, καθώς αποτελούν κέντρα αναφοράς για όλη τη χώρα, με ασθενείς από κάθε γωνιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας να απευθύνονται σε Πανεπιστημιακούς της Σχολής μας για την αντιμετώπιση της ασθένειας τους ή των επιπλοκών τους, ακολουθώντας εξειδικευμένες θεραπευτικές επιλογές.

Στην παρούσα ιστοσελίδα μπορείτε να αναζητήσετε χρήσιμες πληροφορίες  για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, το Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, τα μέλη ΔΕΠ και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΕκδηλώσεις στο ΕΚΠΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
07 ΤΡΙΤΗ
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ