ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ (ΕΔΙΤ): ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

 

Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ): Έναρξη λειτουργίας νέου Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον για κάλυψη των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των νησιών του Αιγαίου

 

Το Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η Α’ Νευρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συνεχίζοντας να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κατοίκους που ζούν στην περιφέρεια και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, δημιούργησαν με την πολύτιμη συνδρομή της Β’ ΥΠΕ και της Περιφέρειας Αττικής το νέο «Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκισον, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ)»

Στο ιατρείο αυτό εξετάζονται μέσω τηλε-ιατρικής ασθενείς που προσέρχονται σε  30 Κέντρα Υγείας και σε 6 Γενικά Νοσοκομεία που βρίσκονται στα  νησιά του Αιγαίου. Μέσω της τηλεϊατρικής, οι ασθενείς που πάσχουν από τα παραπάνω νοσήματα τα οποία είναι ιδιαίτερα συχνά στον γενικό πληθυσμό, αποκτούν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες β’ βάθμιας και γ’ βάθμιας περίθαλψης, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται συμβουλευτικά το έργο των ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στην α’ βάθμια περίθαλψη. 

Το νέο αυτό Ιατρείο Τηλε-Ιατρικής, στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό της  Α’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής (Διευθυντής Καθ. Λεωνίδας Στεφανής), με υπεύθυνο τον Αναπλ. Καθηγητή Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας  κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου. Στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν οι κ.κ. Γιάννης Παπατριανταφύλλου, Ψυχίατρος, Ρουμπίνα Αντωνέλλου, Νευρολόγος, Θάλεια Αγγελόπουλου, ειδικ. Νευρολόγος, Στέλλα Φραγκιαδάκη, Νευροψυχολόγος και Διονυσία Κονταξοπούλου, Νευροψυχολόγος. 

Το ιατρείο άρχισε την λειτουργία του στις 17-03-2021 και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη μεταξύ των ωρών 9:00-13:00 σε ειδικό χώρο τηλεϊατρικής της Β’ ΥΠΕ. 

 

Ο Πρόεδρος του Αιγινήτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 

Καθ. Γεράσιμος Σιάσος 

Αν. Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ 

 

 

Δομές οι οποίες συμμετέχουν: 

 

Κέντρα Υγείας νησιών Αιγαίου 

 

 

 

- ΠΠΙ Οινουσσών  

- ΠΠΙ Τήλου  

- ΚΥ Αμοργού  

- ΠΠΙ Νισύρου  

- ΠΠΙ Σύμης  

- ΓΝΚΥ Λήμνου  

- ΓΝΚΥ Κυθήρων  

- ΚΥ Έμπωνα  

- ΚΥ Ευδήλου  

- ΚΥ Άντισσας  

- ΓΝΚΥ Ικαρίας  

- ΚΥ Μυκόνου  

- ΠΠΙ Μεγίστης  

- ΠΠΙ Φούρνων  

- ΚΥ Τήνου  

 

 

- ΚΥ Πάρου  

- ΚΥ Πυργίου  

- ΚΥ Ίου  

- ΠΠΙ Κάσου  

- ΓΝΚΥ Καλύμνου  

- ΠΠΙ Σίφνου  

- ΚΥ Άνδρου  

- ΓΝ Καρπάθου  

- ΓΝΚΥ Κω  

- ΚΥ Μήλου  

- ΚΘΚΥ Λέρου  

- ΚΥ Πάτμου  

- ΓΝΚΥ Νάξου  

- ΠΠΙ Αστυπάλαιας  

- ΚΥ Καρλοβασίου  

 

 

Νοσοκομεία Νησιών Αιγαίου 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ''ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ''  

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ''  

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ"  

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ''  

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ "ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"  

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ