ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών χαιρετίζει την οργάνωση του Εθνικού Προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου του μαστού με τίτλο «Φώφη Γεννηματά»

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του πρώτου Εθνικού Προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου του μαστού με τίτλο «Φώφη Γεννηματά». Τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες στη χώρα μας, ηλικίας 50 έως 69 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα οργανώθηκε από την Πολιτεία (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με την συμβολή και διακεκριμένων επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρόντος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος αλλά και ο πιο «θεραπεύσιμος» εάν διαγνωστεί εγκαίρως. Η Ιατρική Σχολή Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένους επιστήμονες που όχι μόνο καλύπτουν όλο το φάσμα της διάγνωσης και της θεραπείας αλλά πρωτοπορούν διεθνώς στην έρευνα στον καρκίνο του μαστού.

Η πρόληψη σώζει ζωές!

 

Γεράσιμος Σιάσος, Καθηγητής Καρδιολογίας

Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Νικόλαος Αρκαδόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής

Αν. Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

 

https://mindigital.gr/archives/3224