ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS-COV-2

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεργάτες και Φοιτητές,

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει επιδημιολογική μελέτη για τον έλεγχο και την ενημέρωση των μελών του Πανεπιστημίου μας ως προς την παρουσία αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στο αίμα τους. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση για το βαθμό ανάπτυξης αντισωμάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5000 άτομα (εργαζόμενοι και φοιτητές). Η μελέτη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (αρ. πρωτ. 293/15-05-2020).

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε το έντυπο με τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (πατώντας https://antisomata.cce.uoa.gr/session/register), προκειμένου, μετά τον καθορισμό του δείγματος, να ειδοποιηθείτε για την αιμοληψία, η οποία θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένα με προσωπικό ραντεβού σε συγκεκριμένο χρόνο και σε ένα από τρία σημεία που θα επιλέξετε σε επόμενη φάση, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός κατά τη διάρκειά της.

Η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη μελέτη και την υποβολή των στοιχείων σας θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ώρα 24:00.

Προσοχή, το Πληροφοριακό Σύστημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος αποστέλλει αυτόματα ενημερωτικό μήνυμα επιτυχούς υποβολής, στο οποίο δεν απαιτείται επιβεβαίωση. Ο σύνδεσμος που εμφανίζεται χρησιμεύει για τη διαγραφή από τη λίστα συμμετεχόντων σε περίπτωση αποστολής σε λανθασμένη διεύθυνση.

Τονίζουμε ότι η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και θα υπάρξει πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των δοτών (Γενικός Κανονισμός 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ

 

Η ομάδα μελέτης

 

Ν. Βούλγαρης (Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ)

Ν. Θωμαΐδης (Καθηγητής, Τμήμα Χημείας)

Ε. Καστρίτης (Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)

Ε. Λιανίδου (Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας)

Α. Μεντής (Διευθυντής, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur)

Π. Μουτσάτσου (Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή)

Δ. Παρασκευής (Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)

Α. Σκορίλας (Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας)

Π. Σφηκάκης (Καθηγητής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής)

Θ. Σφηκόπουλος (Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)

Ε. Τέρπος (Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)

Ι. Τρουγκάκος (Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας)

Α. Τσακρής (Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ)

Ο. Τσιτσιλώνη (Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας, Επιστημονική Υπεύθυνη της Μελέτης)