ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της Διοίκησης της Ιατρικής Σχολής  εκ μέρους του Αναπληρωτή Προέδρου Καθηγητή Νίκου Αρκαδόπουλου και εμού προσωπικά, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο Καθηγητή Πέτρο Σφηκάκη και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της Συνέλευσης της Σχολής για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν στη Διοίκηση της Σχολής κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Απευθυνόμενος ως νέος Πρόεδρος προς όλους τους συναδέλφους, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την ευρεία εμπιστοσύνη με την οποία με τιμήσατε και να διαβεβαιώσω ότι ΟΛΟΙ μαζί θα συνεργαστούμε με αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας, δικαιοσύνης, συνέπειας, συναίνεσης και συναδελφικότητας για τη βελτίωση της Ακαδημαϊκής ζωής στη Σχολή μας.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σχολή μας είναι πολλές. Η συγκυρία της πανδημίας μεγέθυνε τα διαχρονικά της προβλήματα καθιστώντας επιτακτική την επίλυσή τους. Οι φοιτητές μας και τα μέλη ΔΕΠ κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η καινούρια ακαδημαϊκή χρονιά θα έχει και αυτή τις προκλήσεις της. 

Γνωρίζοντας σε βάθος τις ανάγκες των Εργαστηρίων, των Κλινικών, των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ, θα εργαστούμε για να επιλύσουμε προβλήματα αλλά και να συμβάλλουμε σε ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Σχολή μας. Με  σωστό προγραμματισμό, σύμπνοια, συλλογική προσπάθεια και συστηματική δουλειά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Επιζητούμε κάθε  εποικοδομητική κριτική η οποία είναι απαραίτητη σε μία διαλεκτική ανταλλαγή απόψεων για τις βέλτιστες επιλογές.

Η εμπιστοσύνη σας σε μία νέα κεντρική ιδέα λειτουργίας της Σχολής μας εκφράστηκε πρόσφατα με σαφήνεια. Αυτό το κοινό μας όραμα θα είναι οδηγός μας και η δημιουργική μας διάθεση αρωγός στη νέα πορεία της Ιατρικής Σχολής.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή και γόνιμη ακαδημαϊκή χρονιά!

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής