Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

05.10.2017

Επιστημονική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού των 180 χρόνων από την Ίδρυση του ΕΚΠΑ

Tην Πέμπτη 19/10 και ώρα 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης» του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστημίου 30) το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει ειδική επιστημονική εκδήλωση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και φορέων με θέμα:

"Δωρεά Οργάνων και Μυελού"

Η μεταμόσχευση οργάνων αποτελεί συχνά τη μόνη και πολλές φορές την πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση για τελικού σταδίου ανεπάρκειες ζωτικών οργάνων. Επίσης, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών, όπως συνηθιζόταν να λέγεται παλιότερα, αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων.

Χωρίς όμως κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα αυτές οι θεραπευτικές λύσεις δεν είναι εφικτές. Η έλλειψη μοσχευμάτων και η διαρκώς αυξανόμενη ψαλίδα ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και στις ανάγκες των ασθενών, δυστυχώς, διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ευαισθητοποίηση, λοιπόν, η ενημέρωση, η γνώση και εντέλει η συμμετοχή όλου του κοινωνικού συνόλου, καθώς και των κοινωνικών φορέων μπορούν να αλλάξουν την «ισορροπία» στα παραπάνω προβλήματα.

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/180-xronia-ekpa/proboli-ekdilwshs-gia-ta-180-xronia-ekpa/episthmoniki-ekdilwsh-dwrea-organwn-kai-myeloy.html


--
Επιστημονική εκδήλωση: Δωρεά Οργάνων και Μυελού
alumni.uoa.gr