Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

19.12.2017

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών

 

Το “Will you…Marrow me?” ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 από το Παράρτημα Αθηνών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών αλλά και την καταγραφή νέων εθελοντών δοτών. Μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις στα περισσότερα τμήματα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καταγράφοντας περισσότερους από 1.000 νέους εθελοντές δότες. Οι δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών «Όραμα Ελπίδας».

Αυτή, όμως, ήταν μόνο η αρχή. Στόχος είναι τόσο η συνέχιση των δράσεων σε Πανεπιστήμια αλλά και στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσεων στην Αθήνα, καθώς και η επέκταση των δράσεων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα άλλων πόλεων, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Παραρτήματα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Ήδη, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης έκανε την αρχή, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια του “Will you…Marrow me?” και πραγματοποιώντας την πρώτη του ενημερωτική δράση.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη δράση, μπορούν να συμμετέχουν σε μια από τις  συναντήσεις  της οργανωτικής επιτροπής του “Will you…Marrow me?”, την Πέμπτη 21/12 στις 16:30 στη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ (Μ. Ασίας και Δήλου 1, Γουδή) όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις δράσεις του “Will you…Marrow me?”:

  • Στην ιστοσελίδα: www.eefie.org (Παραρτήματα > Αθηνών > Will you…Marrow me?)
  • Στο Instagram: willyoumarrowme_
  • Στην σελίδα στο Facebook: ΕΕΦΙΕ Αθήνας – Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

Ή μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση αλλά και το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συντονίστρια της ομάδας κ. Σταθάκη Δωροθέα, τηλέφωνο: 6934425041, e-mail: easych.ds[at]gmail[dot]com