Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

26.07.2018

Joint Action on Rare Cancers, JARC

 

H Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή συνεργασία για την έρευνα και την υγειονομική περίθαλψη των σπανίων καρκίνων (Joint Action on Rare Cancers, JARC)  – Στη μέση της διαδρομής….

 Η ευρωπαϊκή κοινή δράση για τους σπάνιους καρκίνους (Joint Action on Rare Cancers, JARC) είναι η πρώτη ευρωπαϊκή κοινή δράση αφιερωμένη στους σπάνιους καρκίνους. Αυτό είναι σημαντικό επειδή μέχρι στιγμής υπήρξαν κοινές δράσεις για τις σπάνιες ασθένειες και τους καρκίνους, αλλά ποτέ σε σπάνιους καρκίνους. Έτσι, η JARC επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ δίνει προτεραιότητα στους σπάνιους καρκίνους per se.

Στη δράση αυτή συμμετέχει η Σχολή μας με Επιστημονική Υπεύθυνη την Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας  κ Μαρία Γαζούλη.

H δράση JARC διαμορφώνει τις προσπάθειές της, ουσιαστικά, γύρω από τη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα αναφοράς (ERNs) που σχεδιάστηκε ως μέσο για την παροχή "πολύ εξειδικευμένης υγειονομικής περίθαλψης για σπάνια ή χαμηλής επικράτησης νοσήματα". Τρία από τα ERNs είναι ειδικά αφιερωμένα σε σπάνιους καρκίνους.

Πράγματι, στη μέση της διαδρομής της η JARC έχει συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας των ERNs, παρέχοντας τους λειτουργικές λύσεις και επαγγελματική καθοδήγηση στους τομείς της ποιότητας της περίθαλψης, της επιδημιολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας, την εκπαίδευση και τον σύγχρονο ορισμό της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των σπάνιων καρκίνων. Στόχος του JARC και των ERNs είναι να προωθήσουν τη δημιουργία εθνικών δικτύων σε κάθε χώρα της ΕΕ.

Πληροφορίες για την πορεία της δράσης JARC παρέχονται στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο.


Αρχεία:
Jarc_brochure_Final_2018_.pdf460 K