Σημαντική η συμμετοχή των Καθηγητών του ΕΚΠΑ στον Πίνακα Ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη επιρροή στην επιστημονική βιβλιογραφία

Ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε αριθμό όσο και σε εύρος επίδρασης, η συμμετοχή των Καθηγητών και Ερευνητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στους επιστήμονες με μεγάλη επιρροή στην επιστημονική βιβλιογραφία. 

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στην πρόσφατη έκδοση του έργου του διαπρεπή γιατρού, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Ιωάννη Ιωαννίδη, με τον τίτλο«Tractatus για την έκτη φήμη» των εκδόσεων «ΚΑΚΤΟΣ». Στο συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζεται σε μορφή πίνακα, κατάλογος 714 Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι ασκούν σημαντική επιρροή στην επιστημονική σκέψη μέσα από τον όγκο και την ποιότητα του συγγραφικού και ερευνητικού τους έργου. 

Μεταξύ των 714 επιστημόνων βρίσκονται και 26 Καθηγητές και ερευνητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο ένας στους επτά (14%) από τους 714 έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες. Συνεπώς 103 επιστήμονες από τον συγκεκριμένο πίνακα ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το 25% περίπου εξ αυτών ανήκουν στο επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου μας.

Είναι τιμή για τη Σχολή μας που οι 18 από τους 26 συναδέλφους μας προέρχονται από αυτήν. 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο ακόλουθο link

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/proboli-newn/shmantiki-h-symmetoxi-twn-ka8hghton-toy-ekpa-ston-pinaka-ellinwn-episthmonwn-me-megalh-epirroi-sthn-episthmoniki-bibliografia.html

Τελευταίες ανακοινώσεις από ιστοσελίδα grammateia.med.uoa.gr