Ορθή αναφορά του τίτλου και χρήση του εμβλήματος και του λογοτύπου του ΕΚΠΑ

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως είχαμε την ευκαιρία να σημειώσουμε και σε προηγούμενη επικοινωνία, η συστηματική παρακολούθηση και μελέτη των δεδομένων των διεθνών αξιολογήσεων των ΑΕΙ, εκ μέρους του Πανεπιστημίου μας, υπογραμμίζει τη σημασία της χρήσης ενιαίας μορφής ιδίως του αγγλόφωνου τίτλου του ΕΚΠΑ σε δημοσιεύσεις μας. 

Συγκεκριμένα, η μόνη ορθή επιλογή είναι να αναφέρουμε την πλήρη μορφή του:  National and Kapodistrian University of Athens, ποτέ τη συντομότερη: University of Athens, ούτε απλώς τη γεωγραφική ένδειξη: Athens, μετά το όνομα και τον όποιο προσωπικό τίτλο μας. 

Μόνον έτσι διασφαλίζουμε τη σωστή αναγνώριση και καταχώριση όλων των σχετικών μας στοιχείων, δημοσιεύσεων και γενικότερης επιστημονικής δράσης στο σύνολο που μας αναλογεί κατά την ηλεκτρονική-μηχανογραφική επεξεργασία στοιχείων για τις παραπάνω αξιολογήσεις, ώστε ν’ αποφεύγονται παρανοήσεις ή μη αξιοποίηση δεδομένων μας.

Αντίστοιχα ισχύουν, φυσικά, και για τη δήλωση της πανεπιστημιακής ένταξής μας (affiliation) και σ’ άλλες διεθνείς γλώσσες. 

Σημειώνεται ότι η μη ορθή αναφορά του τίτλου, π.χ. μόνο ως University of Athens, μπορεί να οδηγήσει σε καταχώριση των στοιχείων σε άλλο Ίδρυμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχει University of Athens, Georgia, USA.

Επιπλέον, στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 22/09/2016 αποφασίσθηκε ομοφώνως ότι όλα τα μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, ανεξάρτητα με τη σχέση εργασίας τους (πλήρης απασχόληση, μερική απασχόληση, επιστημονική άδεια κλπ) πρέπει να αναφέρουν και το affiliation με το ΕΚΠΑ (National and Kapodistrian University of Athens) σε δημοσιεύσεις που προκύπτουν από συνεργασίες με επιστήμονες της αλλοδαπής. 

Επίσης, είναι εξίσου σημαντική η χρήση του ορθού εμβλήματος και λογοτύπου του Ιδρύματος, τόσο στα έντυπά μας, όσο και στις παρουσιάσεις μας, καθώς και σε όποια άλλη χρήση (αφίσες, ιστοσελίδες κ.ά.).

Ο Οδηγός Εφαρμογής, καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία του εμβλήματος και του λογοτύπου μπορούν να μεταφορτωθούν από την εξής θέση:

ΠΡΟΣΟΧΗ: η μεταφόρτωση είναι εφικτή μόνο μέσω Η/Υ που βρίσκονται συνδεδεμένοι απευθείας σε πανεπιστημιακό δίκτυο, άλλως είναι εφικτή μέσω υπηρεσίας VPN.

Ο λογότυπος, για κάθε χρήση του, αναπαράγεται μόνο από τα ψηφιακά του αρχεία και σε καμιά περίπτωση από φωτογραφικές αναπαραγωγές. Τα χρώματα χρησιμοποιούνται, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες και είναι δύο. Δεν επιτρέπεται καμιά άλλη εμφάνιση και τοποθέτηση του σήματος και της γραφής, εκτός αυτών που αναφέρονται στα αναλυτικά παραδείγματα.

Ο λογότυπος δεν πρέπει να μεταφέρεται για χρήση σε χαμηλή ανάλυση (κάτω των 300 dpi), παρά μόνο από την πηγή του, δηλαδή την τελική μορφή και το ανάλογο αρχείο.

Το Γραφείο Τύπου του Πανεπιστημίου μας είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 210 368 9750, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Με εκτίμηση

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Apofash-Sygklhtoy.pdf)Apofash-Sygklhtoy.pdf[ ]38 kB