ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής μελετώντας, καταγράφοντας και αναλύοντας το έργο και την προσωπικότητα του διακεκριμένου επιστήμονα και ερευνητή, απoφοίτου της Σχολής μας,  Γεώργιου Παπανικολάου (1883-1962), συμμετείχε μεταξύ άλλων φορέων και επιστημόνων, στη δημιουργία ειδικού αφιερώματος το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου»
 
Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η ανάδειξη του  έργου και της προσωπικότητας του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα και η εκλαϊκευμένη παρουσίαση τους στο ευρύ κοινό.
 
Την προσπάθεια αυτή, ανέλαβαν από το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Γεώργιος Ανδρούτσος και η επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου, Δρ. Μαριάννα Καραμάνου, Διδάσκουσα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου "Claude Bernard" της Λυών.
 
Λόγω της ιδιαίτερης απήχησής της, η εκπομπή αναμεταδόθηκε προσφάτως σε επανάληψη από την ΕΡΤ1,  ενώ μέσω του διαδικτύου περισσότεροι από 10.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει το αφιέρωμα. 
 
Στις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που βιώνουμε, το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται  εντατικότερα τόσο για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού όσο και για την εκπαίδευση των φοιτητών και μελλοντικών ιατρών με επίκεντρο την ανθρωπιστική, φιλοσοφική και βιοηθική βάση της ιατρικής επιστήμης.