ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ"

Στα πλαίσια του  ΠΜΣ «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία» διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ"

Η περιοχή της διαχείρισης της υγείας έχει ως στόχο  να βοηθήσει τους ανθρώπους να μπορούν να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο σωματικής υγείας και κοινωνικής ευημερίας.

Δεδομένου ότι  οι επιβαρύνσεις στην υγεία που παρατηρούνται στον κόσμο σχετίζονται με το περιβάλλον ή την χωρική διάσταση των νοσογόνων αιτιών, η  οποιαδήποτε ανάλυση σε αυτόν τον τομέα πρέπει να λάβει υπόψη της αυτό το γεγονός.

Τα Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS) παρέχουν ένα σύνολο μεθόδων και εργαλείων  για την διαχείριση και οργάνωση  χωρικών δεδομένων Top of Form για να βοηθήσουν στη κατανόηση και πρόληψη των επιπτώσεων αλλά και να αναπτύξουν στρατηγικές στη λήψη αποφάσεων για τη προστασία υγείας.

Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 4 ωρών πρακτικής άσκησης, με χρήση «ανοικτού λογισμικού» και έχουν στόχο τη κατανόηση προσέγγισης του χώρου, των  μηχανισμών του συστήματος διαχείρισης και των αναλυτικών διαδικασιών. Μέσω πραγματικών προβλημάτων προσεγγίζονται προβλήματα υγείας όπως: παράγοντες κινδύνου, έρευνα, ανάλυση των διαδικασιών της εμφάνισης και διάδοσης συμπεριφορών νοσημάτων και διαταραχών ώστε να συμβάλλουν στο καθορισμό των παρεμβάσεων και να αξιοποιηθούν οι πόροι με σκοπό να μεγιστοποιηθούν οι ευεργετικές δράσεις για τα άτομα, τις οικογένειες και την κοινωνία.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17/9 και Πέμπτη 18/9 και ώρες 19:00-21:00.

Η συμμετοχή για τους φοιτητές/αποφοίτους του ΠΜΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους ανέρχετει στα 100€. Λόγω του ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 8/9 στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επιπλέον θα χρειαστεί να έχετε έναν φορητό υπολογιστή στον οποίο θα εγκαταστήσετε λογισμικό GIS (θα λάβετε σχετικές οδηγίες).

Σε περίπτωση που δεν έχετε φορητό υπολογιστή κι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε.

Πληροφορίες: 2107462164